Trening za jadranje

Šola kapetanov

Večina srečnežev, ki so kdaj potovali na jahti, sanjajo, da spet odplujejo. Številni, ki so “zboleli za morjem”, si želijo pridobiti pravice kapitana, da bi se sami odpravili na morje.
Ponujamo programe usposabljanja za jadranje pri naših partnerjih, Seacharter Yachting School. Glede na rezultate usposabljanja mednarodno šolo IYT izda potrdilo, ki velja po vsem svetu.
Lahko se seznanite z osnovami upravljanja jadrnic ali osvežite svoje znanje z ogledom poučnih
videoposnetkov Seacharter.

Bareboat Skipper Sail + VHF operator

To je najbolj priljubljen tečaj za preskakovanje jadralnih jaht. Mednarodna licenca kapetana obalnega plavanja vam omogoča najem in odhod na jahto. Licence sprejemajo čarter družbe po vsem svetu. V okviru tečaja pridobite tudi spretnosti radijskega operaterja, potrebnega za upravljanje jahte.

Izkušnja z jahtami: ni potrebna, vendar dobrodošla!

Za vožnjo motorne jahte lahko pridobite tudi dovoljenja Bareboat Skipper Power.

Pregled predmeta:
    – Teoretični del. Teoretično študiraš na daljavo, pridobiš dostop do materialov, testov in učnih videov.
   – Praktični del. 7 dni intenzivnega treninga na jahti z nastanitvijo na krovu. Področje študija je Portorož, Slovenija. Na podlagi rezultatov usposabljanja se opravijo zaključni testi in se sprejme odločitev o izdaji pravic.

Potrdilo daje pravico do upravljanja jahte do 60 čevljev, enodnevnih izletov, vremenske omejitve do 6 BF, odstranitve do 20 milj od pristanišča.

Cena tečaja: od 1199 evrov.

Yachtmaster Coastal IYT

To je program za izkušene jahte, ki so “zrasli” iz standardnih obalnih pravic skiperjev.
Naučili se boste, kako narediti dolge morske plovbe, dobili boste pravico, da se boste odpravili kar uro, in pripravljeni boste na kompetentno vzdržati vremenske razmere do 8BF. Iz skiperja se boste spremenili v kapitana jadrnice (Yacht Master).

Izkušnja z ladjami: vsaj 30 dni in 800 morskih milj na morju, od tega vsaj dva dni kot poveljnik, vsaj 12 ur nočne izmene.

Pregled predmeta:

    – Poglobljena študija teorije (navigacija, plimovanje, pilotaža, načrtovanje prehoda MPPSS itd.)
    – Oddaljen morski prehod – 5 dni na morju v kompleksnem vodnem območju.

Izpit je sestavljen iz ustnega razgovora in praktičnega dela – dela na jahti med potovanjem. Kandidat mora samozavestno usmerjati jahto in posadko v vseh predlaganih situacijah (privez, odhod iz priveza, sidranje, delo z jadri itd.). Prav tako je treba znati sestaviti pristojni načrt prehoda, pripraviti jahto in posadko (vključno z navodili za člane posadke in goste) in še veliko več, kar razlikuje pravega kapitana (YachtMaster) od skiperja (Skipper).

Potrdilo vam daje pravico do upravljanja jahte, visoke do 78 čevljev, in sicer ves čas, omejitev vremena do 8 BF, odstranitev do pristanišča do 60 milj.

Cena tečaja: od 1150 evrov.

Yachtmaster Offshore

Tečaj za najbolj izkušene jadralce, ki jih privlačijo daljni prehodi in oceani.

Certifikat daje pravico do upravljanja jahte do 200 BT, in sicer nenehno, brez omejitev glede vremena, odstranitev do 150 milj od pristanišča.

Cena tečaja: od 2900 evrov.

Potovanje z varnostnim skiperjem

 Tečaj je namenjen tistim, ki so prejeli Bareboat Skipper pravice, vendar se do zdaj niso počutili pripravljeni na samostojna potovanja na jahti. Naš kapetan Safeti vam bo pomagal pri vašem prvem samostojnem potovanju, posegel v postopek upravljanja le v kritičnih razmerah. Svoje izkušnje bo delil tudi med potovanjem:

  • Sprejem jahte
  • Načrtovanje prehoda
  • Izbira mesta za parkiranje in sidranje
  • Delajte z jadri
  • Organizacija življenja na krovu
  • Timsko delo in tako naprej.

Stroški: 1050 evrov + najem jahte. Cene najema jahte Elan 38 “Palau”.

 

Pošljite nam prijavo za usposabljanje in poslali vam bomo podrobne informacije o tečaju, skupinah za zaposlovanje in stroških.

Video tečaj

Prva serija "Vozli in privez"

Druga serija "Upravljanje jahte pod motorjem"

Tretja serija "Privez zaostajanja"

Četrta serija "Odhod na nosno vzmet"

Peta serija "Jadra in načela njihovega dela"

Šesta serija "Preobsežen in ford obrne"

Sedma serija "Sidranje"

Osma serija "Man Overboard"