Težko je razumeti, kaj pomeni potovati na jahti, če je niste nikoli preizkusili. Potovanje vam omogoča ogled mest in pokrajin, vendar ne izgleda kot izlet z avtomobilom, daje čudovito morje in sonce, vendar je daleč od monotonosti hotelskih počitnic na plaži, daje veliko vtisov in vzbuja čustva, je pa veliko bolj udobno kot pustolovsko potovanje. To je križarjenje, vendar za razliko od linijske linije lahko sami izberete in spremenite pot. Jahta, kot nobena druga vrsta rekreacije, omogoča združitev vsega najboljšega, kar država lahko ponudi svojim gostom.

Z izbiro jahte ne dobite samo prevoznega sredstva, ampak tudi hišo. In karkoli boste izbrali – tradicionalna jahta ali dvotirni trup – katamaran, potujete v veliki družbi, z družino ali skupaj, bodite prepričani, da ima jahta vse pogoje za dober počitek in nepozabno potovanje.

Značilnost postavitve jaht je, da je z razmeroma majhno površino prostor organiziran čim bolj udobno in učinkovito, številne cone pa ustvarjajo vse pogoje za polno bivanje. Gost bo imel spalnico – udobno kabino z veliko posteljo, garderobami in policami. V kopalnici je vroč tuš, ogledalo in veliko polic. Če želite kuhati, ima kuhinja vse, kar potrebujete: rezalno mizo, hladilnik z zamrzovalnikom, štedilnik, komplet posode.

Učna soba lahko služi kot navigacijska miza, kjer je priložnost, da se priročno dobite s prenosnikom ali knjigo. Predalnica združuje funkcije prijetne dnevne sobe in jedilnice, z lahkoto sprejme celotno posadko.

Za zajtrke in romantične večerje na svežem zraku so najbolj primerne krmna površina, pilotska kabina – zelo podobna poletni verandi, opremljena z zofe in zložljivo mizo. Čoln jahte, zlasti mreža med plovci na katamaranu, ni nič drugega kot travnik pred bazenom ali zasebna plaža.