Na enotedenskem potovanju po Norveški si lahko ogledate vse, po čemer je vikinška država znana: sprehodite se po pristanišču Bergen in uživajte v dobrotah na ribarnici, jadrajte po fiordih, si oglejte cvetoče vrtove Roosendaal, pojdite do ledenika Folgefonna, si oglejte zgodovinsko predstavo pod odprtim nebom, se ustavite čez noč v slikovitih ribiških vaseh, pojdite ribolov na sidrišče, se sprehodite v gorah.

Trajanje: 8 dni / 7 noči.

Dolžina poti: 170 milj.

Pot: Bergen – Marina Hjellestad – Strono – Roosendaal – Nurheimsund / Sundal – Leirvik – o. Espevaer – Stalman – Hjellestad.

 

1. dan, sobota. Strono

Prihod v Bergen, sprehod po mestu.

Bergen je eno najlepših mest na Norveškem. Glavne znamenitosti so morsko pristanišče, pisane hiške na promenadi, ribarnica, kjer lahko poskusite vse vrste dobrot, pripravljene neposredno na trgu.

Prestop v marino Ellestad. Poravnava, nakup izdelkov.

Splošno seznanjanje. Varnostni napotki.

17:00 Gredo na približno. Strono (7 milj). Sidran v zalivu.

 

2. dan, nedelja. Rosendal

Izhod ob 10.00. Treking do Rosendaal (27 milj). Med prehodom – usposabljanje za upravljanje jadrnic. Parkiranje v majhni, a zelo prijetni marini.

Rosendaal je eno najlepših krajev v regiji. Plavanje na Hardanger Fjordu vam omogoča, da uživate v čudovitih pokrajinah: ledeniki, slapovi, ledeniki, skalna pobočja, ki segajo več sto metrov navzgor.

 

3. dan, ponedeljek. Sundal

Zjutraj – prehod v Sundal 20 milj.

Sprehod po gorah ali izlet v narodni park Folgefonna je pravi ledenik, kjer lahko celo smučate.

14:00 Prehod do Nurheimsunda 7 milj.

Parkiranje na majhnem pomolu.

Mesto se nahaja na severni strani Hardanger Fjorda. V bližini mesta je slap Steindalfossen, ki je eno najbolj obiskanih krajev na Norveškem.

 

4. dan, torek,  Leirvik

Odhod ob 08.00. Prehod do Leirvika (45 milj).

Parkiranje v veliki udobni marini.

Leirvik je eno največjih pristanišč v Hordalandski regiji. Pot do njega poteka skozi impresivni Hardanger Fjord, obdan z veličastnimi klifi in ledeniki.

 

5. dan, sreda. Espevaer

Zjutraj – sprehod po mestu.

Izhod ob 11.00. Pehod do mesta Espevaer.

Espevaer je tradicionalna ribiška vas s 140 prebivalci. Toda ta majhen otok na meji fjordov in Atlantskega oceana je priljubljen kraj za jahtarje z vsega sveta, zaradi njegove severne lepote, gostoljubnosti lokalnih prebivalcev in neverjetne pokrajine.

 

6. dan, četrtek. Stalmen

 Izhod ob 10.00. Prestop v mesto Stalmen.

Stoyana na pomolu v ribiškem naselju.

Na otoku Stalman živi samo dvesto ljudi, tako da lahko uživate v miru in tišini. Okoli otoka je velik ribolov, za ljubitelje pohodništva pa je veliko okoliških pohodniških poti.

 

7. dan, petek. Bergen

Izhod ob 09.00. Jadranje do mesta Bergen. Sprehodite se po mestu.

Na poti nazaj pokličite v restavracijo z ribami Cornelius.

 

8. dan, sobota

Odhod v marino Hjellestad.

Jahto poslovimo najkasneje do 09.00. Prevoz v Bergen ali letališče.