Če je življenje na jahti mogoče primerjati z majhnim prijetnim stanovanjem, potem je katamaran bolj kot majhna vila: udobna, prijetna, prostorna.

V primerjavi s tradicionalno, celo veliko jahto, se katamaran zdi bolj prostoren in udoben. To dosežemo zaradi oblikovnih značilnosti: dveh plovcev in nadgradnje nad njimi. Zaradi takšnega dizajna katamaran na vodi pridobi večjo stabilnost – med tekom ni valjev in pitming se praktično ne čuti. A ne gre samo za udobje, ta zasnova vpliva na vodljivost in hitrost jahte. Jahte z dvojnim trupom jadrajo bolje s poštenim vetrom (s polno hitrostjo), ozki plovci pa režejo vodo, kar vam omogoča, da osvojite več vozlov v hitrosti.

Ploveci so med seboj izolirani, kar ustvarja občutek osebnega prostora. V plovcih sta 2 kabini s kopalnico. Lok je rezerviran za sprednji del – majhna soba, opremljena s posteljo in policami, vendar brez ločenega vhoda. Lahko služi kot spalnica za otroke ali za shranjevanje kosovnih predmetov. Vanjo lahko vstopite iz premca ali s krme skozi loputo in le v velikih katamaranih se prednji del spremeni v polnopravno kočo z ločenim vhodom.

Območje v nadgradnji je prostoren bivalni prostor. Tu so kuhinja, bar, garderoba z veliko mizo in kavči, navigacijska miza.

Nekaj ​​besed o kuhinji na katamaranu – kuhinji. Kuhanje tukaj je užitek: šarnirski štedilnik, hladilnik in zamrzovalnik, velike delovne plošče, udobne in prostorne omare, kompleten komplet za kuhanje in postrežbo. Da prihranijo sladko vodo, pogosto naredijo pipo z zalogo slane vode za pomivanje posode.

 

Через раздвижную стеклянную дверь вы выходите на кормовую площадку палубы – кокпит. Он гораздо просторнее, чем на яхте, столики и диваны могут с комфортом вместить большую компанию.

Место рулевого вынесено из зоны кокпита на специальное возвышение, что позволяет сэкономить пространство для отдыха и более удобно для управления судном.

Вместительные рундуки позволяют хранить всё оборудование для яхты и отдыха. Шлюпка подвешена на специальных кронштейнах за кормой, что существенно экономит место на палубе.

Но всё же самое излюбленное место всего экипажа – сетка в носовой части катамарана. Здесь загорают, наблюдают за бегущей между поплавками водой, фотографируются, устраивают вечерние посиделки, любуются закатами и звёздным небом. Это место очень понравится и любителям рыбалки.