tNaša pot se začne v čudovitem italijanskem mestu Follonica in poteka skozi napoleonske kraje – otok Korzika, kjer se je rodil, in otok Elba, kamor je bil nekdanji cesar poslan v izgnanstvo. Otoki so dobesedno nasičeni z napoleonskim duhom, nekateri zgodovinarji pa menijo, da se je na Korziki rodil veliki Columbus. Tako imamo v zgodovini pravo potovanje, vendar bo priložnost za uživanje na jahti med otoki, gorskih sprehodih, najboljših plažah in odlični kulinariki.

    Trajanje 8 dni / 7 noči.
    Dolžina poti: 133 milj.

Pot: Follonica – Portoferraio, približno. Elba – Marciana Marina – Bastia, o. Korzika – Marina di Campo, o. Elba – Porto Azzurro.

 

1. dan, sobota

Prihod v Rim, transfer do marine Etrusca v Follonici. Poravnava, nakup izdelkov.

Splošno seznanjanje. Varnostni napotki in osnovno upravljanje jaht.

Prvi izhod na morje ob 17.00. Gredo na približno. Elba do mesta Porto Azuro (18 km).

Parkiranje pri marini.

Porto Azzurro (Porto Azzurro) – eno največjih mest na otoku. Sprehod v okolici bo navdušil ljubitelje zgodovine z obiskom gradu Castell Volterraio in ruševinami rimske Vile Le Grote, v soteski Mon Serrato pa lahko v majhni cerkvi občudujete ikono Črne Madone.

 

2. dan, nedelja

 Izhod ob 10.00. Izlet z ladjo do Marina di Campo (14 mi).

Med prehodom – usposabljanje za upravljanje jadrnic.

Ustavite se za kosilo in kopanje na eni izmed čudovitih plaž Elbe.

Parkiranje na pomolu ali sidro.

 

3. dan, ponedeljek

 Zgodnji odhod ob 08.00. Transfer na francoski otok Korzika, do mesta Bastia (36,5 milje).

Večerni sprehod po mestu. Obisk trdnjave Bastia.

Parkiranje pri marini.

Bastia je eno najstarejših in najlepših mest ne le na Korziki, ampak tudi na celotnem Sredozemlju. Mesto so ustanovili Genovci leta 1378 in tu postavili veličastno trdnjavo, ki se še vedno dviga nad mestom. Zahvaljujoč ugodni lokaciji je Bastia hitro postala najvplivnejše mesto na Korziki, tukaj in zdaj je največje pristanišče. No, srce mesta je ogromen trg svetega Nikolaja, kjer je tako lepo, da se zvečer odpravite na sprehod, sedite ob kozarcu domačega vina in opazujete življenje mesta.

4. dan, torek

Prosti dan približno. Korzika Najboljši način za preživetje tega dne je najem avtomobila in vožnja po otoku ter ogled najzanimivejših mest: Ajaccio, Bonifacio, Solnezara, Calvi. Za ljubitelje narave obiščite Korzike v nacionalnih parkih.

 

5. dan, sreda

Izhod ob 10.00. Treking do otoka Elba, do mesta Marina Marchiana (34 km).

Sidrano v čudovitem zalivu.

Na območju Marciana Marina – čudoviti razgledi in plaže s čudovitim turkiznim morjem. Za ljubitelje pohodništva bo zanimiva sprehod po zelo lepi poti do srednjeveške vasice Martiana Alta.

6. dan, četrtek.

 Izhod ob 10.00. Treking do Portoferraio (13 km).

Parkiranje v marini.

Portoferraio je glavno mesto otoka in vodilni na področju zanimivosti: trdnjave Medici, trdnjava Altura Etrusca del Castiglione, romanska cerkev S. Stefano alle Trane, umetniški center in botanični vrt.

Napoleonova dediščina otoka je tukaj čutiti kot nikjer drugje – šest kilometrov od mesta je muzej-vila San Martino, v katerem so relikvije cesarske družine.

7. dan, petek.

 Izhod ob 10.00. Prehod v marino Etrusca Follonica (36 km).

Ob poti – postanek na otoku Palmaiola za kopanje.

Finish!

 

8. dan, sobota.

 Jahto zapustimo najkasneje do 09.00. Prevoz do letališča.